آیا تا به حال از ترخون و خواص ترخون چیزی شنیده اید ؟ آیا می دانید چگونه و در چه غذاهایی استفاده می شود ؟ نحوه ی انتخاب و نگهداری یک ترخون خوب چیست ؟ در همین راستا ، رویکا پاسخ این قبیل سوالات و هرآن چیزی که نیاز است تا شما از ترخون بدانید را در این مقاله از rozblog.com ، برای راحتی و سلامتی شما عزیزان گرداوری کرده است . پس با ما همراه باشید .

 

ترخون

 

 

خواص ترخون 

 لازم است قبل از اینکه ، درباره خواص شگفت انگیز ترخون صحبت کنیم ، ابتدا اجازه دهید تا شما را با این سبزی و ویژگی های ظاهری آن به طور کامل آشنا کنیم . اینکه ترخون چیست و در کدام مناطق یافت می شود . ترخون (Artemisia Dracunculus) گونه ای از گیاهان چند ساله در خانواده آفتاب گردان است . در مناطق وحشی و بیشتر در اوراسیا و آمریکای شمالی رواج دارد که بیشتر برای اهداف آشپزی و دارویی کشت می شود .

بدین ترتیب ، از ویژگی های ظاهری ترخون می توان به شاخه های باریک ۱۳۰سانتی متری ، برگ هایی به طول ۳تا ۶سانتی متری و گل هایی به قطر ۲/۴میلی متری به رنگ های زرد یا سبز مایل به زرد اشاره کرد . در اصل ترخون گیاهی سبز رنگ بهاری و تابستانی است . این سبزی در زمستان باید در شرایط آب و هوای معتدل قرار گیرد . برای این منظور در زمستان ترخون را در شرایط گلخانه ای پرورش می دهند . در غذاهای متفاوت برای ایجاد طعم و عطر به کار می رود . فرانسوی ها و ایرانی ها از این سبزی بیشتر به عنوان طعم دهنده در تهیه ی غذاهایی از قبیل مرغ و ماهی و گاهی سس سالاد استفاده می کنند . ترخون  به دلیل داشتن عطری شبیه گیاه رازیانه  در غذاها بیشتر از طعم دهنده های دیگر حس می شود .

بنابراین در ادامه مبحث رویکا شما را با خواص اعجاب انگیز این سبزی فوق العاده نیز آشنا می کنیم.

 

1) درمان کم خونی

در اصل خواص ترخون از لحاط دارا بود فواید فقط به موارد بالا ختم نمیشود . زیرا ترخون همانند پسته کوهی به دلیل داشتن آهن فراوان برای عملکرد بهتر سلول و تولید خون و خون رسانی بهتر به بافت ها بسیار مفید و موثر است . در همین راستا نیز کمبود آهن منجر به کم خونی ،خستگی و در نهایت ضعف عضلات می شود ، پس ترخون برای جبران کم خونی گزینه خوبی است .

 

2) سلامت مغز با ترخون

این نکته را در نظر داشته باشید که ترخون سرشار از مواد مغذی و اساسی بدن است . منگنز موجود در ترخون در سلامت مغز ،رشد ، متابولیسم و کاهش استرس بسیار تاثیرگزار است .

 

3) خواب راحت با مصرف عصاره ترخون

بر اساس بررسی ها و مطالعات انجام شده ، خواب راحت و کافی خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را کاهش می دهد . تغییر در برنامه های کاری ، سطح بالای استرس و یا سبک زندگی شلوغ باعث کیفیت خواب پایین می شوند . عده ای برای داشتن خواب راحت به مصرف های خواب آور پناه می برند ولی متاسفانه مصرف این ها عوارضی برای سلامتی از قبیل افسردگی ، سوء مصرف و اعتیاد به همراه دارند .

بنابراین می توان گفت که مصرف ترخون به عنوان درمانی مناسب برای تنظیم خواب راحت و داشتن اثر آرامش بخشی توصیه می شود . 

 

4) مزایای ترخون و کاهش قند خون

در واقع لازم است بدانید که انسولین هورمونی است که به ورود گلوکز به سلول ها و تولید انرژی کمک می کند . عواملی همچون رژیم غذایی نامناسب و التهاب باعث مقاومت به انسولین می شوند . در نتیجه این عوامل گلوکز خون بالا می رود . ترخون به دلیل کمک به بهبود حساسیت انسولین و تنظیم میزان مناسب وجود گلوکز در بدن گزینه فوق العاده مناسبی است .

در همین راستا ، یک مطالعه نشان داده است که میزان غلظت گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت با مصرف عصاره ترخون در مقایسه با مصرف داروهای شیمیایی به میزان ۲۰درصد کاهش پیدا می کند . علاوه براین تحقیقات نشان داده است که کسانی که قبل از صرف صبحانه یا شام عصاره ترخون مصرف می کنند ، به حفظ تعادل قند خون در طول روز کمک می کنند .

 

5)  درمان سوء تغذیه با فواید ترخون

در حالت کلی ، از دست دادن اشتها به دلایل مختلفی از قبیل سن ، افسردگی و یا  شیمی درمانی به وجود می آید که باعث سوء تغذیه می شود . همچنین طبق بررسی ها و تحقیقات عدم تعادل در بین هورمون های گرلین و لپتین که برای تعادل انرژی بسیار مهم هستند ، باعث کاهش اشتها می شود . بدین ترتیب ، گرلین یک هورمون گرسنگی محسوب می شود در حالیکه لپتین به عنوان هورمون سیری شناخته شده است . وقتی سطح گرلین پالا می رود گرسنگی را القا می کند . و در مقابل وقتی سطح لپتین بالا می رود احساس سیری شدید دارید . طبق آمار ، مصرف عصاره ترخون با کاهش ترشح میزان هورمون لپتین و انسولین ، اشتها را افزایش و سوء تغذیه را درمان می کند .

 

6) ترخون و خاصیت ضد می

معمولا ، درخواست های زیادی از کارخانه های تولید مواد غذایی می شود تا از مواد افزودنی طبیعی به جای مواد افزودنی شیمیایی استفاده کنند . به عنوان مثال روغن های ضروری گیاهان به عنوان جایگزین مواد شیمیایی بهترین انتخاب هستند . مواد افزودنی به دلایل مختلف از قبیل کمک به بافت بهتر غذا ، عطر و طعم دهنده و حفظ بهتر و بیشتر مواد غذایی و در نهایت مهار باکتری های تولید کننده بیماری های ناشی از غذا از قبیل اشرشیاکلی (E.Coli) مورد  استفاده قرار می گیرند .  در یک مطالعه بر روی اثر روغنهای ضروری ترخون بر باکتری هایی از قبیل استافیلوکو اورئوس و E.Coli ، دو باکتری آلوده کننده غذا مشخص شد که این عصاره به راحتی باکتری ها را مهار می کند و خاصیت درمانی دارد . این مطالعه بر روی پنیر سفید ایرانی با ۱۵۰۰میکروگرم بر میلی متر روغن ضروری ترخون انجان شد .

در نهایت محققان با مطالعه روی افراد به این نتیجه رسیدند که اثر ضد می ترخون نسبت به داروهای شیمیایی بسیار بیشتر است . در نتیجه در مواد غذایی همچون پنیر سفید به عنوان یک ماده نگه دارنده موثر به کار می ورد . 

 


مطالعه بیشتر:  خواص بینظیر گیاه شنبلیله 


 

 

 

 

 


وبسایت دکتر هاشم دوست ترخون ,مصرف ,مواد ,قبیل ,کاهش ,خواص ,عصاره ترخون ,خواب راحت ,مواد افزودنی ,مواد غذایی ,مصرف عصاره ,مصرف عصاره ترخون ,شگفت انگیز ترخون منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

شعر عارف تهمتن من و خدا DIGIKALA معرفی سایت های کلیکی ایرانی cooling-tower یاداشت روزانه یک پزشک روغن هسته زردآلو